De meisjes

 

Zomer 2013

In het voorjaar en zomer van 2013 zal weer een explosie van kleur te zien zijn in het straatbeeld. Deze keer echter niet een overdaad aan felle neon en fluorkleurtjes, maar meer zachtere subtiele pastel- en sorbet kleuren. Vooral de kleur geel voert de boventoon. De fluortintjes zijn er nog wel, maar zijn nu vooral terug te vinden als accent in de afwerking of als print.

De meisjescollectie laat veel pasteltinten┬ázien. Veel zacht roze, blauwe en mintgroene kleuren ge├»nspireerd op de Amerikaanse jaren ’50 en ’60. Verder zien we een overdaad aan prints en oog voor detail. Jurkjes waarbij verschillende kleuren en prints met elkaar gecombineerd worden en zijn afgewerkt met kant, tule of roesjes zorgen voor een vrolijk geheel.

De kleuren voor de kleine baby meisjes zijn fris groen, pastel roze en blauw. Harembroekjes, jumpsuits, gebreide vestjes en gekleurde spijkerbroekjes voeren de boventoon.
Voor de peuters en kleuters zien we meer kanten rokjes, skinny jeans en diverse prints.
De collectie voor de oudere meiden laat tevens een kleurexplosie zien. vrijheid, blijheid en het vakantiegevoel (kamperen) staan centraal. Naast de vele kleuren is er ook veel wit, goud, zilver en fluor terug te vinden in de kleding. En ook in deze collectie veel drukke prints bestaande uit streepjes en all over prints, zoals bijvoorbeeld dieren, stippels en bloemetjes. Alles kan gecombineerd worden met elkaar, niets is te gek. Voor deze jonge dames zijn er biker- en baseballjasjes, blousejes, gekleurde broeken, hotpants, leggings met prints en de lage kruis broek. de broek met wijde pijp en de broekrok komen ook weer terug van weggeweest waarmee de stoere, maar tegelijk zoete meisjescollectie compleet is.

Naast de veelheid aan kleur en drukke prints zijn de nautische invloeden ook in 2013 weer zichtbaar in de rood of blauw gestreepte T-shirts of anker prints, natuurlijk gecombineerd met het matrozenkraagje.

Ook het Peter Pan kraagje aan de blouse of jurkje zet zich nog voort de komende zomer en zorgt samen met de roesjes, kant en tule voor de leuke details in de meisjescollecties.