Eerste communie

 

De eerste communie is een feest dat een kind nooit vergeet. Als kind voel je je belangrijk omdat je een grote mensen ding mag doen in de kerk. Er hoort mooie, feestelijke kleding bij. Er horen communiekaartjes bij. Er horen mooie cadeautjes van familie en vrienden bij en een feest met veel lekkere dingen om te eten en een grote taart. Als je een meisje bent krijg je een mooie jurk, een beetje als een bruid. Als je een jongen bent krijg je een pak met een colbertje en een overhemd. Een dag om naar uit te kijken en om te herinneren en foto’s maken is dan ook een must.

Kinderen vinden het heerlijk in het middelpunt van de belangstelling te staan. De eerste communie is een gelegenheid waarbij kinderen duidelijk voelen hoe belangrijk ze zijn voor hun familie. Ze worden vertroeteld omdat ze een grote stap gaan maken. Dit mag iedereen weten en daarom zijn er de communiekaartjes. Ze zijn net zo stijlvol en schattig als geboortekaartjes en je kunt er één of meerdere foto’s van je kind opzetten. Het is belangrijk dat de eerste-communiekaartjes er verzorgd uitzien en tegelijkertijd speels en kleurrijk, de gelegenheid is tenslotte zowel plechtig als blij. Bedankkaartjes met foto’s van de belangrijke dag vinden mensen leuk om te krijgen en te bewaren.

 

Tags: ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.