Kinderkamer inrichten? Kinderspel!

 

Een kinderkamer inrichten – leuk, maar vaak ook zoeken naar een compromis tussen wat je kind wil en wat jij in gedachten hebt! Wij zetten enkele tips voor je op een rij. Meer handige tips vindt je in dit artikel.

Meubilair

Kies bij voorkeur voor neutraal meubilair wat langer mee kan – dat scheelt voor het milieu en in je portemonnee. Een paar goede basisstukken (bed, kast, bureau) zijn belangrijk, met de andere kleinere accessoires kun je de kamer aankleden en aanpassen op hetgeen wat je kind op dat moment leuk vindt.

Aan de muur

Alle kinderen vinden het geweldig hun helden aan de muur te hebben hangen in hun kamer. Welk meisje wil er nu niet Justin Bieber boven haar bed hebben hangen om onder te kunnen dromen? Vaak willen kinderen aan de gang met posters en plaatjes uit tijdschriften. Door het dunne papier waar deze tijdschriften van gemaakt worden blijven de plaatjes vaak niet lang mooi, gaan omkrullen et cetera. Je zou kunnen overwegen de foto’s van de gewenste beroemdheden af te laten drukken op canvas. Dat ziet er een stuk mooier uit en gaat jarenlang mee.

Accessoires

Met de accessoires staat of valt de kamer. Het is gezellig én leuk om hier samen met je kind voor te gaan winkelen. Stel daarbij van tevoren je budget min of meer vast, zodat je je niet teveel laat meeslepen door het enthousiasme van je kind (of dat van jezelf natuurlijk)! Bedenk van tevoren een ‘thema’ en/of een paar hoofdkleuren en stem daar je aankopen op af. Daardoor vormt de kamer straks meer een eenheid.

 

Tags:

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.